Over Soralysrun en de steun aan Sora.

Waarvoor organiseren we deze rit door de Leiestreek en omgeving? Wie stippelt deze routes uit?

Wat is de Soralysrun?

De Soralysrun is een uitgestippelde rit doorheen de Leiestreek en omgeving voor Mini/MINI (zowel Classics als New), de derivaten ervan en oldtimers.

De rit bestaat uit een zoektocht op basis van Bol/Pijl, routebeschrijving, visgraat, strippenkaart, kaart, … voor elk wat wils. En waarom geen combinatie maken? Het puzzelplezier wat opdrijven.

De enige garantie dat wij geven, zijn de stopplaatsen, daar kom je zeker terecht.

Het is dan ook de enige rit in de Leiestreek die teruggrijpt naar de nostalgie van de Mini rally, intussen ook al een “eeuwigheid” geleden.

Intussen is het merendeel van de wegen verhard, maar zijn ook nog een aantal onverharde wegen waarop we kunnen stoeien met onze trouwe vierwieler.

Wat is de Soralysrun

Doel van de Soralysrun?

Enerzijds een leuke dag, en genieten van de Mini/MINI of oldtimer en anderzijds, een bijdrage kunnen leveren voor het goede doel. Via de organisatie Sora worden de centen gebruikt voor het humanitaire project in Senegal ter ondersteuning van de logistieke kosten en de aankoop van goederen.

Wie organiseert de Soralysrun?

Wij zijn een vriendengroep die sympathie hebben voor Mini/MINI en hun derivaten en voor Sora, een project in Senegal, meer bepaald in Daga-Youndoum Bambara, een broussedorp. Sinds enkele jaren is Sora daar bezig met opbouw van een ziekenhuis, schoolproject, ...

Via Gudrun Beernaert, een verpleegster uit Hooglede die al verschillende keren op bezoek was in Daga-Youndoum Bambara en Sidy Cissokho, een vermaard percussionist uit Rufisque en bezieler van vzw Jali Kunda, Centrum voor Afrikaanse Cultuur uit Izegem, besloten we een Minirit te organiseren voor het goede doel.

Praktisch

Soralysrun start Ronde Van Vlaanderen

Waar

Je bent van harte welkom in De Zevenbunder, Landegemstraat 35 9850 Nevele vanaf 9u. Waar je een ontbijt aangeboden krijgt.

Soralysrun route

Wat

Een uitgestipelde rit op maat van Mini/MINI en oldtimers. Je zal direct de nostalgie voelen van de Mini rally.

Leden Soralysrun organisatie

Wie

De Soralysrun wordt je aangeboden door een vriendengroep met een groot hart voor het goede doel (Sora).

Inschrijven voor de Soralysrun

Inschrijven

Voor € 30,00 kun je als volwassene deelnemen, kinderen (-12 jaar) zijn voor slechts € 15,00 ingeschreven. Dit is inclusief maaltijden, begeleiding en veel andere toffe verrassingen.